Monday, 16 January 2012

Semla!

This time of the year Swedish people traditionally forgets darkness and depressions by eating a good old "semla". This weekend we ate our first one for the season and I'm sure we're going to have several more... A "semla" is a Swedish pastry with a cardamom spiced wheat bun which is filled with almond paste and whipped cream. It's delicious, not to sweet but very filling!



The whole family absolutely loves them (Andréa tasted a bit of the wheat bread and actually ate it)!

2 comments:

  1. Sash åt ris och smör, bara, i nåt år eller så. Sedan övergick han till att äta frysta fiskpinnar direkt ur paketet samt till detta dricka apelsinjuice. Bara. Länge. Semla låter i sammanhanget utmärkt. :-) Lena

    ReplyDelete
  2. Skönt att höra att det är fler matkräsna ungar som växt upp och blivit stora ;). Mja, jag förstås nog att hon inte kommer svälta ihjäl men hu vad stressigt det är att ha ett barn som inte vill äta. Frysta fiskpinnar låter ovanligt äckligt, men det är ju lite nyttiga fetter och energi iaf!

    ReplyDelete